Opinions

Testimonis

Què diuen sobre els nostres espectacles?

"La Primera i les mestres de la República, una obra de teatre emotiva, honesta, documentada, didàctica, entretinguda...i tantes altres coses positives que se'n podrien dir. Però millor que si podeu l'aneu a veure! L'enhorabona Nan Valentí."
Dra. Queralt Solé Barjau
historiadora i professora a la UB
"Com sempre, quina obra Nan Valentí i David Pintó. Com explicar la història del Barça a través d'un teatre amb ritme, àgil, distret i rigorós. Espero que vagi per tot arreu i que hi hagi molta gent que tingui l'oportunitat de veure-la!"
Dra. Queralt Solé Barjau
historiadora i professora a la UB
"Mort a les cunetes és un molt bon text, un molt bon espectacle, matisat i emotiu. esplèndid de llengua, no pas un pamflet però tampoc una versió edulcorada de la història."
Vicenç Villatoro Lamolla
Escriptor, periodista i polític català
“A més d’un preciós acte de reparació i de justícia, Mort a les cunetes és sobretot la demostració que l’humanisme sempre guanya l’odi, que el compromís de la societat civil i la cultura és més fort que la repressió i la desmemòria d’estat. La història de vuit presoners republicans assassinats pel feixisme i abandonats a l’oblit serveix d’homenatge a cadascun dels lluitadors antifranquistes i als milers de víctimes de la dictadura que continuen a les cunetes de l’Estat espanyol per vergonya del món.”
Jordi Cuixart
President d’Òmnium. Abril 2020
"Quan una obra et provoca moltes emocions. Quan et fa riure, plorar, emprenyar, pensar… et fa viure!!! Gràcies"
Toni Cortés Minguet
periodista. 10/2/19
"Mort a les cunetes, una obra molt especial, representada divendres en una nit molt especial, de ràbia i tristesa, al Teatre Aurora. Interpretació boníssima de Nan Valentí acompanyat de Martí Marsal. Un homenatge merescudíssim als 8 afusellats pel feixisme a Can Maçana el 1939".
Joaquim Aloy Bosch
historiador i creador del web memòria.cat. Març 2018
"Premi Dignitat 2023 com a creadors de teatre de la Memòria Històrica i per l’excel·lent feina en favor de la recuperació del nostre passat i dels interessos de les classes populars de Catalunya i els Països Catalans."
Comissió de la Dignitat

Nan, David, Montse i Dan a l’estrena de Molotov, al Teatre de l’Aurora, 23/10/20